Uw specialist in het ontwerpen, produceren en repareren van alle typen grijpers en speciale constructies
ISO 9001-2015 Certificaat

>>>7m³ aan een Sennebogen 835

English Nederlands Español Deutsch Français

7m³ aan een Sennebogen 835

01-09-2016

7m³ aan een Sennebogen 835

TGS heeft voor Buijs groot Ammers een hydraulische overslag grijper ontwikkeld die speciaal op maat gemaakt is voor potgrond. Potgrond is een licht gewicht materiaal maar heeft als eigenschap dat als het gecomprimeerd word het gaat kleven en in de grijper blijft steken wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Bij The Grab Specialist B.V. uit Almere kan dat! TGS heeft voor Buijs groot Ammers een hydraulische overslag grijper ontwikkeld die speciaal op maat gemaakt is voor potgrond. Potgrond is een licht gewicht materiaal maar heeft als eigenschap dat als het gecomprimeerd word het gaat kleven en in de grijper blijft steken wat je natuurlijk wilt voorkomen. Daarnaast is het materiaal zo licht dat het bij een klein beetje wind uit de grijper waait. Buijs Groot-Ammers stelde TGS de vraag of zij hier een oplossing voor konden bieden. De grijper zou worden gebruikt aan een Sennebogen 850 maar moest ook aan een Sennebogen 835 kunnen werken. De uitdaging om een licht gewicht grijper te bouwen die voldeed aan deze eisen ging TGS graag aan. Zo werd er direct gestart met het ontwerp van de grijper. De grijper heeft speciaal gevormde bak schalen gekregen om het comprimeren en blijven steken van het materiaal te voorkomen en dat zonder gebruik te hoeven maken van uitwerpers. Zo lopen de wangen van de bakschalen conisch naar buiten en heeft de bak een extra grote bakbreedte gekregen. Naast de aangepaste vorm van de schalen zijn deze ook uitgevoerd met RVS in de binnenschalen, dit is gedaan om het kleven van het materiaal compleet uit te sluiten. Om aan de milieu eisen te voldoen en te voorkomen dat er materiaal verloren gaat tijdens het overslaan is de grijper ook uitgerust met licht gewicht deksels met een scharnierende functie die bij overcapaciteit van de grijper het materiaal overstort en niet alsnog comprimeert en de grijper geheel afsluit ter voorkoming van het uitwaaien van het materiaal.

Met succes! De grijper kon direct worden ingezet aan de Sennebogen 835 en het eerste schip was succesvol gelost in de overslag bunker. De grijper werpt iedere keer al zijn materiaal uit de schalen zonder dat er potgrond blijft steken. De kraan kon het gewicht ondanks de 7m³ inhoud makkelijk overslaan en weer heeft TGS zichzelf bewezen als marktleider op het gebied van grijpers.

IMG_0864 IMG_0870 IMG_0882 IMG_0889
Sitemap | © 2019 The Grab Specialist